понедельник, 22 октября 2012 г.

TFrame - компонент

Опис
Фрейм являє собою щось середнє між панеллю і формою. З формою його ріднить те, що він:
· Проектується окремо, як самостійний вікно· Має свій модуль -. Файл *.pas· Має можливість спадкування, причому навіть більш широкі, ніж у форми, так як може успадковуватися навіть всередині однієї програми· Може включатися в Депозитарій і використовуватися так само, як і форма, включаючи успадкування
З панеллю фрейм ріднить те, що він:
· Не є самостійним вікном Windows, і може відображатися тільки на формі або іншому контейнері· Має властивості, методи, події, подібні панелі, а не формі
Таким чином, фрейм - це панель, тобто якийсь фрагмент вікна додатку, але здатний переноситися на різні форми, в різні додатки і допускає використання переваг спадкування.
Почати проектування нового фрейму можна командою File | New frame або командою File | New і вибором піктограми кадрів на сторінці Нові вікна Депозитарію. В обох випадках перед вами відкриється вікно фрейма, подібне вікна форми, в який ви можете переносити будь-які компоненти, як на форму.
Розміщення спроектованого фрейму на формі проводиться вибором в палітрі компонентів на сторінці Stanlard піктограми Frame. З'явиться діалогове вікно, в якому буде питати, якою фрейм ви хочете розмістити на формі. Вибрати ваш фрейм і він з'явиться на формі.
Будь-які зміни, які ви робите у фреймі, відобразяться у всіх примірниках фрейма, розміщених на формі, якщо тільки ви не змінили в них якісь властивості вручну.


Комментариев нет:

Отправить комментарий