понедельник, 14 ноября 2011 г.

Налагодження Windows. Інсталяція програми. Настроювання систем

1) Панель управління.

Настроювання OS Windows проводиться за допомогою панель керування.
Панель управления - один з командних центрів Windows 98, вона містить вікна, в яких встановлюються параметри Windows 98. Наприклад, за допомогою вікна Дата/время змінюється дата і час на системних годинниках комп'ютера. Папка Панель управления служить для настройки операційної системи Windows 98, зміни конфігурації обладення та програмного забезпечення. За допомогою даної папки можна провести налагодження параметрів операційної системи, встановити та знищити програми та багато іншого.
Для виклику Панелі управління необхідно:
• клацнути кнопку Пуск;
• вибрати пункт Настройка;
• вибрати пункт Панель управления.
Існує і інший спосіб запуску Панель управления. На робочому столі клацніть два рази значок Мой комп’ютер, після чого на екрані з’явиться вікно Мой комп’ютер, у якому вибираємо папку Панель управления. Папка Панель управления служить для настройки параметрів операційної системи Windows 98. За допомогою неї можна проводити зміни конфігурації обладнання та програмного забезпечення, встановленого на комп'ютерній системі, а також для настройки графічного інтерфейса Windows 98.
За допомогою системної папки Панель управления можна проводити процес встановлення, знищення нових програм, устаткування (модеми, сканери, принтери...), настроювання різних пристроїв (мишка, екран, принтер..), мови, системної дати та часу....

2) Інсталяція програм.

При роботі з програмами необхідно їх правильно встановлювати та знищувати, оскільки даний процес дуже впливає на працездатність даної операційної системи. Процес встановлення програм та програмного забезпечення називається інсталяцією. Зворотній процес- процес знищення програм та програмного забезпечення називається деінсталяцією. Дані процеси проводяться за допомогою відповідних інсталяційних програм, які копіюють певну програму на диск, прописують настройки цієї програми в реєстрі, налаштовують дану програму для роботу. Необхідно, щоб була включена адміністратором комп’ютера відповідна служба OS Windows, яка може запускати інсталяційні програми. Інсталяцію (деінсталяцію) програм проводять використовуючи системну папку Панель управления.

3) Настроювання системи; Практична робота.

а) Зміна кольорової схеми
Windows 98 дозволяє змінювати гамму кольорів для оформленню робочого столу, вікон, меню, рядків заголовків і таке інше. Щоб зміннії кольорову схему Windows 98, необхідно виконати наступні дії.
1. У вікні Панель управлення двічі натисніть на піктограмі Екран. Відкриється діалогове вікно Свойства: Екран.
2. Виберіть вкладнику Оформление.
3. Відкрийте випадаючий список Схема і виберіть кольорову схему області попереднього перегляду у верхній частині діалогового вікна відображається приблизний вигляд вікна і робочого столу у новій кольоровій гамі.
4. Спробуйте різні кольорові схеми, доки не підберете потрібну. Після того, як знайдете схему, яка вас задовільняє, натисніть на кнопці ОК. Якщо будуть вноситись зміни в опції інших вкладинок діалогового вікна Свойства:Экран, то для підтвердження вибору опцій вкладники Оформление, натисніть на кнопці Применить, і після цього можете переходити до інших вкладинок.
б) Зміна фонових візерунків та малюнків робочого столу
В діалоговому вікні властивість екрану доступні малюнки, узори і кольори для відображення їх на робочому столі. В якості фону робочогостолу можна використовувати малюнки, узори і навіть відскановані фотографії.
Практичне завдання.
1. Нажміть кнопку Пуск, перейдіть в меню настройка і виберіть Панель управления. Відкриється вікно панель управления.
2. Два рази натисніть на значок Экран. Відкриється діалогове вікно Свойства: Экран. Для того щоб встановити фон, виберіть малюнок або натисніть кнопку Обзор. Для вибору екранної заставки, зміни кольорів робочого столу і вікон, зміни розширення екрану, використовувайте інші вкладки цього діалового вікна.
в) Зміна дати і часу
За допомогою Панель управления можна перевірити поточну дату і час. Для цього виконайте наступні дії:
1. Виберіть за допомогою кнопки Пуск головного меню – меню Настройка-Панель управления.
2. Натисніть двічі по піктограм Дата/время, після чого відкриється діалогове вікно Свойства:Дата/время.
3. У розділі Дата встановіть у полі лічильника поточний рік, а із випадаючого списку виберіть поточний місяць, потім клацніть на поточному дні у календарі.
4. Для зміни часу виділіть з допомогою миші у полі лічильника години, хвилини чи секунди, а потім введіть потрібне значення або скористайтеся стрілками лічильника для зміни показів годинника.
5. Для автоматичного переходу годинника на весняний і осінній час, виберіть вкладнику Часовой пояс і встановіть опцію Учесть переход на летнее время.
6. Для підтвердження внесених змін натисніть на кнопці ОК..
г) Створення системної дискети
Під час роботи з комп’ютером можливі певні збої операційної системи. Тому для її подальшого вдалого завантаження необхідно створити системну дискету, за допомогою якої можна завантажити комп’ютер в режимі MS-DOS.
1. За допомогою кнопки Пуск головного меню виберіть Настройка-Панель управлений. 2. У діалоговому вікні виберіть піктограму Установка и удаление програм.
3. Вставте чисту дискету в дисковод..
3. Перейдіть до закладки Загрузочный диск і натисніть кнопку Создать диск. Буде створено системну (загрузочну) дискету.

Комментариев нет:

Отправить комментарий