вторник, 8 ноября 2011 г.

Windows


1)      Головне меню Windows.

Після вмикання комп'ютера, на якому встановлено операційна система  Windows 98, на екрані з'являється так званий робочий стіл, де розташована панель задач із кнопкою «Пуск» головного меню та деякі значки чи ярлики.
Робочий стіл- це область екрану, яка використовується для роботи. Його  можна вважати своїм робочим місцем. В лівій частині робочого столу розташовано декілька значків. Кожний значок означає певний об’єкт, папку або ярлик, за допомогою якого можна запускати певну програму. Для того щоб  розпочати роботу у системі, достатньо натиснути за допомогою миші кнопку «Пуск» головного меню або один із значків чи ярликів. Практично будь-яку операцію в Windows 98 можна виконати за допомогою кнопки Пуск або панелі задач. Панель задач завжди доступні на робочому столі, стільки б вікон не було відкрито. Кнопка Пуск  дозволяє користувачеві запускати програми, відкривати документи, проводити пошук файлів і каталогів, які розміщені на комп’ютері, налаштовувати систему, отримувати довідкові дані і багато іншого. Деякі пункти меню Пуск містять стрілку, напрямлену вправо, яка означає наявність ще одного меню. Якщо помістити покажчик на пункт меню з стрілкою, то з’явиться наступне меню.
Призначення пунктів меню:
Программы - представлення списку програмного забезпечення, яке встановлено на комп’ютері.
Документы - відкриття недавно використованих документів (до 15 штук).
Избранное -відкриття вибраних файлів або Web сторінок.
Настройка -відображає каскадне меню, за допомогою якого можна проводити зміни настройки операційної системи або робочого столу.
Найти- дозволяє проводити швидкий пошук файлів та каталогів, які розміщені на локальних дисках або на інших комп’ютерах, які розміщені в мережі.
Справка - дозволяє отримати довідкову інформацію.
Выполнить - за допомогою командного рядка можна відкрити певні Web-сторінки, документи, або запустити програму.
Завершение сеанса - закінчення сеансу Windows певним користувачем, після чого інший користувач має можливість працювати в своєму сеансі Windows.
Завершение работы - відображає діалогове вікно Завершение работы за допогою якого виконується підготовка ком’ютера до вимкнення або перезавантаження.. За допомогою цього вікна можна перезавантажити комп’ютер в режимі MS-DOS.

Лабораторна робота №2
 Папки і файли. Створення, копіювання, переміщення, знищення об’єктів.
Мета: Ознайомитися з поняттями папки (каталогу), файлу та навчитися проводити  з ними операції створювання, копіювання, переміщення та знищення.
Виконайте наступні завдання:
  1. На робочому  столі за допомогою правої кнопки миші, створіть нову папку. Назвіть її ім’ям Temp. У даній папці створіть папку з ім’ям User.
  2. Перегляньте вміст створеної папки. На білому фоні діалогового вікна, використовуючи праву кнопку миші, створіть текстовий документ, вибравиши в меню- Создать- Текстовый документ. Назвіть його document.txt. Розширення txt вказує, що даний об’єкт належить до текстового файлу.
  3. В даному текстовому документі наберіть коротку автобіографію, після чого збережіть його.
  4.  Перейменуйте даний файл у файл document1.txt. Перегляньте вміст даного файлу.
  5. Скопіюйте дану папку Temp на диск d:.
  6. Перейменуйте скопійовану папку Temp в  temp1. З робочого столу перемістіть папку Temp в папку temp1, яка булла створена Вами на диску d:
  7. Перегляньте вміст папки temp1  після чого удаліть її.



Комментариев нет:

Отправить комментарий