четверг, 30 ноября 2017 г.

Процедура assign забезпечує зв'язок файлової змінної програми з реальним файлом на диску. Першим аргументом вказується змінна, другим - адресне ім'я файлу.

Процедура rewrite відкриває файл в режимі запису, тобто ми можемо вводити дані в файл за допомогою процедури виведення з програми write. Якщо вказаний файл відсутній на диску, то він буде створений. Якщо файл існує і містить дані, то всі вони будуть видалені і замінені в подальшому новими (перезаписані).


Запис даних у файл - результат виконання процедури write (f, c), де f - файлова змінна, а з - виведений з програми, але вводиться в файл символ.

В кінці потрібно закрити файл і «звільнити» змінну f. Це робиться за допомогою процедури close.

Читання даних з файлу

Процедура reset відкриває файл для читання. Тобто ми можемо в подальшому в програмі отримувати дані з файлу за допомогою процедури read. Дані витягуються «порціями» базового типу. В даному прикладі - це char (символи). Читання даних з файлу триває до тих пір, поки не буде досягнутий кінець файлу. Функція eof перевіряє чи досягнуто кінець файлу, переданого їй як аргумент і, якщо досягнуто, повертає true. Вираз not eof (f) перевіряє зворотне - то, що кінець файлу ще не досягнуто.


Записати в файл дані у вигляді таблиці. Прочитати їх звідти і вивести на екран.

Зчитати з файлу input.txt числа (числа записані в стовпчик). Потім записати їх добуток в файл output.txt



Комментариев нет:

Отправить комментарий