понедельник, 25 сентября 2017 г.

c# олімпіадні задачі

Сходинки

Після святкування Дня народження Петрика Степан пішов з ним погуляти. Петрик був дуже веселий – сміявся, стрибав, бігав. Прогулюючись парком Степан з Петриком підійшли до сходів, що вели до атракціонів. Петрик почав стрибати з однієї сходинки на іншу. Причому, коли він відштовхувався не сильно, то стрибав тільки на наступну сходинку, а коли сильно – через одну.

На яку сходинку стрибне Петрик, якщо він стоїть на сходинці з номером M, а усього сходи мають N  сходинок? 

Формат вхідних даних
У єдиному рядку вхідного файлу записані через пробіл такі дані: число N (1 <= N <= 1000) – кількість сходинок на сходах, число M  (0 <= M <= N)– номер сходинки на якій стоїть Петрик та символ, який означає силу з якою Петрик відштовхується: S (strongly) – сильно або  W (weakly) – слабо. 
Формат вихідних даних
У вихідний файл необхідно вивести одне єдине число – номер сходинки, на якій опиниться Петрик після стрибка.
Приклад
Стандартне введення
Стандартне виведення
10  3  W
4



Два прямокутники. Задано два прямокутники. Написати програму two_rec.*, яка визначить, чи вони співпадають. 
 Вхідні дані. Вхідний текстовий файл two_rec.dat містить в єдиному рядку чотири цілих числа (розділених один від одного одним пропуском), спочатку довжина a і ширина b першого прямокутника, а потім довжина с і ширина d другого прямокутника (1≤a,b,c,d≤100). 

Вихідні дані. Вихідний текстовий файл two_rec.sol містить в єдиному рядку повідомлення «yes», якщо дані прямокутники співпадають, або «not», якщо дані прямокутники не співпадають.
Задача Бісектриса

.

Підготовка до шахової олімпіади

В університеті, де вчився Степан, вирішили провести шахову олімпіаду. Щоб добре до неї підготовитись, Степан вирішив спочатку пограти зі своїм сусідом Робертом, якого усі мешканці дома називали жартома Фішером. Роберт досить пристойно грав у шахи і залюбки погодився допомогти Степану.
Перші дві зустрічі Степан програв, потів звів партію у нічию, а наступну виграв. Роберт змінив дебют  і Степан знову програв партію, далі була нічия і виграш Степана. Роберт знову змінив дебют і ситуація повторилась – Степан знову програв партію, далі була нічия і виграш Степана. Усього Степан з Робертом зіграли досить багато партій, причому ситуація щоразу повторювалася – спочатку Степан програвав, потім була нічия, а потім – перемога Степана. Треба визначити скільки поразок було у Степана у перших N партіях.   
Формат вхідних даних
Вхідний файл містить одне число – N  (кількість партій,  0 <= N <= 1018).
Формат вихідних даних
Одне число – кількість поразок Степана у зустрічах з Робертом у перших N партіях.  
Приклад
Стандартне введення
Стандартне виведення
5
3

Степан і похід в магазиy

Сьогодні Степан чекає в гості свого друга Василя. Щоб підготуватися до зустрічі, Степану необхідно відвідати два магазини, розташованих поряд з його будинком. 
Від будинку до першого магазину веде доріжка довжини d1 метрів, а до другого магазину веде доріжка довжини d2 метри. Також існує доріжка, яка безпосередньо сполучає два магазини один з одним, довжиною d3 метри.
Допоможіть Степану обчислити мінімальну відстань, яку йому буде потрібно пройти, щоб відвідати обидва магазини і повернутися додому. Степан завжди стартує зі свого будинку. Він повинен відвідати обидва магазини, переміщаючись тільки за наявними трьома доріжками, і повернутися назад додому. При цьому його абсолютно не бентежить, якщо йому доведеться відвідати один і той же магазин або пройти по одній і тій же доріжці більше одного разу. Єдине його завдання - мінімізувати сумарну пройдену відстань. 
Формат вхідних даних У першому рядку вхідних даних знаходяться 3 цілих числа d1, d2, d3 (1 ≤ d1, d2, d3 ≤ 108 ) - довжини доріжок. d1 - довжина доріжки, що з'єднує будинок Степана і перший магазин; d2 - довжина доріжки, що з'єднує будинок Степана і другий магазин; d3 - довжина доріжки, що з'єднує два магазинаФормат вихідних даних Виведіть мінімальну кількість метрів, яку доведеться пройти Степану, щоб відвідати обидва магазини і повернутися додому. 
Приклад
Стандартне введення
Стандартне виведення
10 20 30
60







Комментариев нет:

Отправить комментарий